Teden otroka

Datum objave: 23.10.2014 6:24:00

V letošnjem Tednu otroka smo posvečali pozornost igri in tistim dejavnostim,ki si jih sami izberemo in v njih z veseljem sodelujemo,letošnja tema se namreč glasi:"ZA RAZIGRANO IN USTVARJALNO OTROŠTVO."prepričana sem,da je v vsak izmed nas prava mešanica razigranosti,ustvarjalnosti in predvsem otroškosti.

Otroci razredne stopnje so si ogledali kratko predstavo, imeli so naravoslovni dan, ustvarjalne delavnice ter obiskali so kino.

v mednarodnih dokumentih, še posebej v Konvenciji o otrokovih pravicah je zapisano, da imamo otroci pravico do počitka in prostega časa, do igre in razvedrila, primernega naši starosti.

Otroštvo je polno nenehnega raziskovanja in preizkušanja lastnih sposobnosti.Otroci napredujemo,se učimo in razvijamo svoje zmožnosti v šoli,zelo pomembne pa so tudi sposobnosti, ki jih razvijamo med igro, in izkušnje, ki jih pridobimo pri druženju s sovrstniki. Socialne veščine, ki jih pridobimo s pomočjo igre so neprecenljive: naučimo se pogovarjati, poslušati, upoštevati, sodelovati in ceniti prijatelja-človeka. Naučimo se postaviti zase in za druge, kadar je to potrebno. Naučimo se sodelovanja. Če smo ves dan le pred računalnikom ali gledamo televizijo, lahko zamudimo bogat svet igre, toplino in bližino prijateljev.

Želimo vam, da bo vaše otroštvo čim bolj brezskrbno, bogato z nagajivimi, razigranimi in ustvarjalnimi igrami. In ne pozabite, tako kot je učenje vaša obveznost, sta igra in prosti čas vaša pravica!