Izumila sem kristalno kroglo

Bil je vroč poletni dan in s prijatelji smo se igrali na igrišču. Nenadoma pa je Špela začela govoriti, da je videla pravo čarovnico. Seveda ji ni nihče verjel. Saj vsi vemo, da so čarovnice le v pravljicah. Čez nekaj časa je dejal Tomaž, da je izdelal kristalno kroglo. Tudi njemu ni nihče verjel, zato smo se poslovili.

Ko sem se tiste noči odpravljala spat je na balkonskih vratih nekdo potrkal. Odprla sem jih in v sobo je planila čisto prava čarovnica. Predstavila se je: Ime mi je čarovnica Metka in prisluškovala sem vam na igrišču. Obstala sem kot okamnela. V svoji čisto majhni sobi se je pojavila čisto prava čarovnica. Dejala je, da moram z njo v čarovniško deželo. Metka je trikrat zamahnila z metlo in znašli sva se v čarovniški deželi. Niti v sanjah si nisem predstavljala, da bom videla kaj podobnega. Odšli sva do Metkinega laboratorija in osupnila sem nad velikanskim čarovniškim kotlom. Metka je vanj nasula nekaj zelišč in pojavila se je čarovniška krogla. Pogledala sem vanjo in videla kako mi jo prijatelji želijo ukrasti. Čarovnica je spet zamahnila z metlo in znašli sva se nazaj v moji stari otroški sobi. Kristalno kroglo sva položili na mizo in odšli. Spet sva stopili in spet odšli. Ni mi bilo jasno zakaj to počneva. Končno se mi je posvetilo, da preverjava, če jo hoče kdo ukr

asti. Nihče niti ni vedel za kroglo, kaj šele da bi jo ukradel. Mirno sva se poslovili in se dogovorili, da bova jutri spet čarali. Takoj naslednje jutro sva z Metko čarali. Mojo ljubko belo muco sva začarali v krastačo, hrčka v ribico, ptice na drevesih so okamnele. Nenadoma je Metka začela bledeti. Razložila je, da je predolgo na zemlji, zato sva se za vedno poslovili in si obljubili, da bova ostali prijateljici. Nenadoma sem se zbudila in ugotovila, da so to bile le sanje.

Rebeka Mikša, 4.a