FILMI

Ocenjevale bomo glasbo, glasbene skupine, FILME,...

Zastava Slovenije

2. oktober, 2010(festival slovenskega filma)

Zastava Slovenije

4. november, 2010(kino premiera)

1. Eden od mnogih slovenskih filmov je tudi GREMO MI PO SVOJE prvi in drugi del. Odločile smo se, da bomo primerjale in ocenjevale prvi in drugi del tega filma.

GREMO MI PO SVOJE 1.del

Izvedele smo, da so se igralci filma na snemanju zelo zabavali. To nam ponazori ta slika...

Upamo, da ste si ga že ogledali, saj je vreden ogleda, vsi ostali pa si oglejte napovednik 1. dela filma.

V otvoritvenem vikendu, od petka do nedelje, si je film ogledalo rekordno število ljudi v samostojni Sloveniji. V slovenskih kinematografih se je tako zbralo kar 18.686 obiskovalcev.[1] 12. novembra, osem dni po kino premieri, so sporočili, da si je film v prvem tednu predvajanja ogledalo že več kot 30.000 gledalcev, s čimer si je prislužil prvo zlato rolo, nagrado Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev, ki v sodelovanju s podjetjem Kolosej podeli le-to filmu, ki si ga ogleda vsaj 25.000 gledalcev. Do konca januarja 2011 si je film ogledalo 183.459 gledalcev, s čimer je postal najbolj gledan slovenski film vseh časov.

VSEBINA

Taborniki iz rodu Zvitega svizca taborijo v Posočju. Čez nekaj časa se na sosednjem travniku utaborijo še punce iz športno-umetniškega tabora. Tako se fantje bolj kot za taborniške veščine zanimajo za punce, ki pa so vzrok za prepir, ljubosumje, itd. Starešina pa vse skupaj jemlje preveč resno in tako smo lahko priča mnogim hudomušnim zapletom. Čustveni zapleti med mladimi in starejšimi se odvijajo v Triglavskem narodnem parku, natančneje v Bovcu.

NAGRADE

    • Nagrada občinstva - 13. Festival slovenskega filma (2010)
    • Vesna za Jurija Zrnca za najboljšo glavno moško vlogo - 13. Festival slovenskega filma (2010)

Film je poln akcije, smeha, radoživosti, ljubezni in nagajivosti. Predstavlja nov podvig v Slovenskem filmu. :)

GREMO MI PO SVOJE 2. DEL

Najbolj gledan slovenski film vseh časov Gremo mi po svoje je dobil svoje nadaljevanje.

Tudi 2. del je poln presenečenj in novih romanc. Notranjcem so se tokrat pridružili Štajerci. Starešina rodbine Zviti svizec- Jurij Zrnec in starešina Štajerske rodbine Rdeči Lisjak-Tadej Toš. Zaspanec kmalu po razhodu z Nežo spozna novo ljubezen.Tudi Jaka se zaljubi v Štajerko, Aleks pa se trudi napisati čim boljšo ljubezensko pesem za Majo, s katero se spoznata že v prvem delu filma. Obe rodbini si venomer skačeta v lase. Ko gre vse kot po maslu, pride inšpektorica, katera nejevoljno zahteva razdrtje tabora zaradi kršitev pravil. Znebijo se je s premetenim postopkom in nikoli več je ni na spregled.

Snemanja so se udeležili tudi učenci, ki obiskujejo video krožek pri učitelju Gregorju Zmazku.

Ker sta oba filma prejela veliko pohval in nagrad, jih bomo seveda ocenile z najvišjo oceno 10 (1-10).

Rebeka Mikša, Pia Majerič in Anamarija Lajh, 7. razred