4. razredi so se odpravili na ranco Ptuj

V torek, 4.10.2011 so se učenci 4. razredov odpravili na pohod do rance Ptuj. Poglejmo, kaj so o tem napisali Kaja, Rene, Daša in Niko.

V torek,4.10.2011, smo imeli 2. športni dan. Šli smo na pohod do Rance Ptuj. Ob devetih smo se zbrali pred šolsko garderobo.

Na pot smo šli v smeri proti Zabovcem. Šli smo mimo Koroščevega mlina. Pri gostilni Ambiente smo prečkali mostiček. Šli smo po nasipu Ptujskega jezera, mimo Kinološkega društva Ptuj. Preko jezera smo opazovali Boč ter Donačko goro. Videli smo tudi ptujski grad, Perutnino Ptuj, ptujski most.

Ko smo prispeli do Rance Ptuj, smo opazovali še druge zanimivosti : race mlakarice,velike in majhne labode, sotočje Rogoznice in Grajene, povodno kolo, plovilo Rancarko, čolne in jadrnice. Usedli smo se ob lesenih mizah, pojedli sendviče in si razdelili sladkarije .K mizam je prišel mladiček majhnega psa. Vse deklice smo ga božale. Ko smo se najedli, smo se

slikali pred tablo, na kateri je pisalo Ranca Ptuj. Včasih je slikal učitelj, naslednjič pa učiteljica. Zelo je bilo zabavno.

Šli smo na igrišče v Zabovce. Odložili smo nahrbtnike okoli velikega vodnjaka. Usedli smo se na beton. Igrali smo se igre: BUM!!!, Jaz grem na luno in Imena.

Nato smo se vrnili v šolo. Med potjo je šel Rene domov . In učiteljica je Reneja pošalila, da lahko gre domov le , če nam skuha kavo. Rene ji je verjel. Tudi Nuša nas je med potjo zapustila. Vsi naenkrat smo zaklicali ADIJO NUŠA!!!!. Potem smo šli v šolo. Ko sem se vrnila domov, od utrujenosti nisem čutila nog. Športni dan mi je bil všeč, ker smo šli na pohod.

Jaz pa rada hodim na pohode, čeprav nimam kondicije.

Kaja Črešnik

V torek , 4.10, smo imeli drugi športni dan. Odpravili smo se na Ranco Ptuj. Zbrali smo se pred šolsko garderobo.

Šli smo čez Zabovce mimo Koroščevega mlina. Prečkali smo mostiček Rogoznice. Nadaljevali smo pot po nasipu Ptujskega jezera. Šli smo mimo Kinološkega društva Ptuj. Videli smo sotočje Rogoznice in Grajene, Puhov most, Perutnino Ptuj in ptujski grad. Do Rance Ptuj je še bilo nekaj korakov. Na Ranci smo videli race mlakarice, labode, čolne, jadra; jaz sem opazil ribiča, ki je lovil ribe. Na Ranci smo pojedli sendviče in šli na zabovsko igrišče.

Na zabovskem igrišču smo igrali različne igre, kot so: BUM! In jaz grem na luno, če greš ti na luno. Ko smo šli proti šoli, sem jaz šel domov. Učiteljica se je pošalila, da lahko grem domov, če jih povabim na sok.

Rene Kosi Fras

V torek,4. oktobra, smo imeli športni dan. Šli smo do Rance Ptuj. Zbrali smo se pred šolsko garderobo.

Iz Markovcev smo šli proti Zabavcem,mimo Koroščevega mlina. Povzpeli smo se na mostiček Rogoznice in pot nadaljevali po nasipu Ptujskega jezera. Nato smo šli mimo Kinološkega društva Ptuj. Zraven pasje šole je sotočje Rogoznice in Grajene. V njej so plavale race mlakarice. Končno smo prišli do Rance Ptuj. Na jezeru so bile jate labodov. V Zabovcih smo se igrali igri Na luni in Bum.

Nato smo se vrnili v šolo. Športni dan mi je bil všeč zato,ker smo spoznali nekaj novega,se igrali z mladim psičkom in se sprehodili.

Daša Horvat

V torek,4.10.2011,smo imeli športni dan. Mi smo odšli do Rance Ptuj.Zbrali smo se pri šoli.

Najprej smo odšli proti Zabovcem. Po poti smo videli Koroščev mlin . Prečkali smo mostiček čez Rogoznico. Pot smo nadaljevali po nasipu Ptujskega jezera. Jaz sem se med potjo igral s slingersom. Kljub temu sem videl veliko zanimivega. Pot nas je vodila mimo Kinološkega društva Ptuj. Zraven Kinološkega društva pa smo videli sotočje Rogoznice in Grajene. Nato smo počasi prišli do Rance Ptuj. Tam smo imeli malico. Videli smo dva kužka, in sicer mamo psičko z mladičkom. Zelo sta bila smešna. Ko sem se igral s slingersom, me je večji pes postrani gledal. To je naredil zato, ker se je začudil. Nato pa smo se odpravili nazaj proti igrišču v Zabovcih. Med potjo smo videli ribiča. Opazovali smo tudi Donačko goro in Boč in veliko drugega. Občudovali smo race mlakarice in labode. Nato smo počasi prišli do igrišča. Tam smo se igrali igri: Potovanje na Luno in Večkratniki. Nato smo se počasi odpravili v šolo.

To je bil naš drugi športni dan. Meni je bil všeč. Tako se je končal naš zabaven športni dan.

Niko Kostanjevec